Tattoo

Tattoo

Ik vind het zo vreemd.

Waarom vinden zo veel mensen toch dat het helemaal oké is om het uiterlijk van anderen te bekritiseren?

(Hoewel ik dat vroeger zelf ook deed. Dat heb ik zo geleerd. Dat er types mensen zijn: goeie, slechte, rare, normale, veilige, gevaarlijke. Maar ondertussen heb ik gelukkig ook kritisch leren nadenken over wat ik denk en zeg.)

Goed gekleed is goed. Te goed gekleed is kak. Te slecht gekleed is gepeupel.

Tattoos zijn marginaal. Valse nagels zijn vies. Gaatjes in je lijf zijn onnatuurlijk. Te veel make-up is lelijk. Maar die wallen mogen toch een beetje gecamoufleerd worden.

Te dun: let toch maar een beetje op zeg, dat is toch ook niet goed. Te dik: ik zeg het maar voor je eigen gezondheid hé, dat er toch een paar kilo’s af mogen. Maar vooral niet te snel afvallen ook. Dat komt niet goed.

*

Maar zeg. Soms vind ik het zo vreemd. Hoe mensen hun prioriteiten op zo een vreemd rijtje hebben. Hun ethische en morele prioriteiten. (Zware, maar belangrijke woorden.)

Want wie doe je pijn met een kakkerige kledingstijl? Wie lijdt er onder je valse nagels? Welk leed komt er voort uit een tekeningetje op je huid? Wie kwets je met je love handles?

Zolang het geen hakenkruis is, die tattoo van je, dan doe je toch gewoon lekker wat je wil met je lichaam? Ik ben vast de extreem progressieve van de familie, maar ik vind dat iedereen lekker zijn zin mag doen. Binnen de grenzen van de wet. En het professionele. Je snapt het wel.

Voor mijn part gaan mannen én vrouwen lekker wild met die make-up, nagels, tattoos, kleren en haarstijl. Of helemaal niet. Voor mijn part mag iedereen lekker dik of mager, strak of uitgezakt, gespierd of kwabberig zijn. Als je dat al zelf kiest.

*

En voor mijn part verandert die tattoo helemaal niets aan wie ik ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s