Gelezen: World Wide Wet .come

Gelezen: World Wide Wet .come

Goedele Liekens en Griet Vanhaevre verzamelden in een groot onderzoek zo veel mogelijk seksuele fantasieën van vrouwen wereldwijd. Uiteindelijk werden er meer dan 10.000 ingezonden. En in dit boek staat een interessante selectie uitgelicht. Van cliché en soft tot verrassend kinky en gevarieerd.

Over Goedele Liekens wordt soms een beetje lacherig gedaan. Haar werk wordt nogal vaak schamper omschreven, vind ik. En ik moet toegeven dat ik haar vorige seksboeken ook héél erg populariserend vond. Maar tegelijk heeft ze wel het speelveld serieus geëffend voor meer serieuze en diepe conversaties over seks, en dat moeten we haar toch nageven.

Ondanks de populariserende toon zit er wel echt wetenschappelijk onderzoek achter Goedeles werk. En dat is dan weer helemaal mijn ding! Dus de inleiding van haar nieuwste boek vond ik best wel boeiend. Blijkt dat er nog helemaal niet veel onderzoek gedaan was dat vrouwelijke seksuele fantasieën onder de loep nam, dus bij deze is de aanzet gedaan.

In films, boeken en andere media worden vrouwen nogal eens afgeschilderd als brave, oerromantische wezens. Wegsmelten in de armen van een knappe hunk, zachte seks bij kaarslicht, passioneel kussen na een diep gesprek – niet dat ik dat zou haten, maar in vergelijking met die scenario’s lijken mijn eigen voorkeuren bijna abnormaal kinky. Een halve vent zogezegd.

Daarom vond ik de fantasieën in dit boek ook zo interessant. Van zacht en cliché tot hard en wild, van seksuele onderwerping tot femdom, van voyeurisme tot exibitionisme, en van orgieën tot extreem specifieke voorkeuren. Eindelijk: vrouwen wereldwijd zijn ook kinky en wild. Of ze denken in elk geval zo.

Interessant boek, zo tussendoor. En inspirerend. Misschien wel een reden om de hand aan jezelf te slaan. Kan gebeuren hé.

Het boek is te leen in de bibliotheek van Leuven, voor wie in de buurt woont. Check eerst je lokale bib voor je een boek koopt, lenen is duurzamer dan kopen, baby. En voor de rest: je bent goed bezig, hou van jezelf, want je bent het waard!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s