Rondpoepen (1/7)

Rondpoepen (1/7)

Ik kan dan misschien wel vlot over seks en andere taboes praten, maar ik heb in mijn hele leven nog maar één sekspartner gehad. Dat vind ik aan de ene kant heel fijn en veilig en vertrouwd, maar aan de andere kant een beetje jammer.

Tot mijn achttiende zat ik bij mijn ouders in de gevangenis. Op mijn vijftiende had ik eindelijk een eerste vriendje D, heel onschuldig. Ik dacht helemaal niet aan lange relaties, de toekomst, samenwonen, trouwen of kinderen. Ik dacht gewoon: leuk, spannend, experimenteren, en: wat zou er morgen gebeuren? We gingen samen naar de cinema en gaven elkaar onze eerste kus. Het stelde niet veel voor. We kenden elkaar amper.

Toen ik een paar keer een half uurtje later thuiskwam van school, eisten mijn ouders dat ik vertelde waar ik was geweest. Zoals altijd dwongen en verstikten ze de waarheid uit me, ook al wou ik die wanhopig voor mezelf houden. Toen de jongen in kwestie ter sprake kwam, schrokken ze zich kapot en wilden ze hem ontmoeten. In hun wereld konden ze zich geen plaats inbeelden voor jeugdliefjes, onschuldige spelletjes of experimenteren – überhaupt geen plaats voor activiteiten niet onder hun supervisie. Zij dachten wél meteen aan trouwen en kinderen, en jeetje, vijftien jaar vonden ze toch wel vroeg. De relatie ging uit zonder dat ze D ooit te zien kregen.

Twee jaar later was er heel kort nog een ander liefje dat ze ook nooit te zien kregen, J. Ook dat stelde amper iets voor: een wilde nachtelijke kussessie op schoolreis in de kamer van de jongen. En dat bombardeerde ons zogezegd tot koppel. Of zo moest dat toch, dachten we. Aangezien het enige relatiemodel dat ik ooit had gezien op zijn zachtst gezegd disfunctioneel was, liep mijn tweede ‘relatie’ met J ook erg stroef. Voor mijn geile tienerbrein was die jongen eigenlijk vooral een kans om te experimenteren, maar zelfs als ik een emotionele band met hem had willen opbouwen, had ik niet geweten hoe dat moest. Na twee weken gingen we uit elkaar.

7 gedachtes over “Rondpoepen (1/7)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s