Geile vrouwen

Geile vrouwen

‘Geile vrouwen bestaan niet. En als ze al bestaan, zijn het uitzonderingen. Het zijn altijd de mannen die seksueel gefrustreerd rondlopen.’

Man. Boeken vol zou ik kunnen schrijven over het hele ‘mannen zijn nu eenmaal zo en vrouwen zijn nu eenmaal zo’-sprookje, over hoe de verschillen tussen mannen onderling en vrouwen onderling veel groter zijn dan de verschillen tussen mannen en vrouwen en over hoe stereotiepe beelden het gedrag van opgroeiende jongens en meisjes bepalen, zodat ze meer gaan voldoen aan wat verwacht wordt van hun gender.

Maar dit is het hoofdstuk van de geile vrouwen.

Ik ben een geile vrouw. Zeker sinds ik na een lange periode van diepe vermoeidheid weer beter word, kan mijn vaste partner mijn seksdrive en experimenteerdrift niet bijhouden. Geweldige kerel overigens. Mijn beste vriend in de hele wereld, ik vind hem fantastisch. Ik vind niet dat ik hem kwalijk mag nemen dat hij me niet kan bijhouden in bed. Als feminist vind ik dat ook mannen de vrijheid moeten krijgen om buiten dat ‘altijd paraat voor een potje seks’-cliché te vallen.

Maar hoe zou het dan komen dat het lijkt alsof ze amper bestaan, die geile vrouwen? Oké, die vraag is echt niet zo moeilijk te beantwoorden.

Als de zestienjarige Noah elk familiefeest een andere vriendinnetje meebrengt, hoe wordt dan gereageerd? Noah weet er wel weg mee, Noah weet van aanpakken, ja jongens, Noah draait ze nogal binnen. Haha, die Noah.

Als de zestienjarige Emma elk familiefeest afkomt met een ander vriendje, hoe wordt dan gereageerd? Eerlijk, denken we echt dat dat dezelfde reactie zou uitlokken? Eerder dan algehele joligheid zie ik bezorgdheid opduiken. Bezorgdheid, dat ze toch maar goed oplet met al die jongens, dat ze toch maar denkt aan haar imago, want straks willen de deftige jongens haar niet meer, dat ze toch maar geen ongelukje krijgt. Als dat maar goed afloopt met die Emma, want dat is nogal een wilde.

Dit zijn maar voorbeelden en ik weet zeker dat er families zijn die heel bewust proberen hun jongens en meisjes, en wie buiten die categorieën valt, gelijk op te voeden. Maar ik ben er tot in elke vezel van mijn lijf van overtuigd dat meisjes en vrouwen die hun seksualiteit open uitdragen slechter behandeld worden. Dus je leert dat maar al te snel wegsteken.

Dat is jammer. Want de meer vrouwelijk getinte manier van praten over seksualiteit kan ons allemaal goed doen. Geen machopraat over hoeveel je er deze maand hebt binnengedraaid, maar open gesprekken over waar je van geniet, wat er beter kan, waar je onzeker over bent en hoe we elkaar op weg kunnen helpen met tips, ervaringen en geruststellende woorden. Oprechte, kwetsbare menselijkheid.

Hoe cool zou het zijn als vrouwen die openlijk uitkomen voor hun pittige seksdrive niet meer zouden behandeld worden als exotische nymfomanes? Als het niet meer was van ‘dat is een geile dus die kan je gerust ongevraagd vastgrijpen, zal ze toch leuk vinden’? Als geile vrouwen en minder geile mannen gewoon allemaal een oké onderdeel waren van die glijdende schaal tussen vrouwelijkheid en mannelijkheid?

Heel cool.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s