Grenzen en consent

Grenzen en consent

Grenzen zijn zo belangrijk.

*

Ik ging ervan uit dat het mij nooit zou overkomen. Ik ben avontuurlijk, dat wel, maar ook voorzichtig. Als HSP’er denk ik typisch aan alle mogelijk risico’s en daar anticipeer ik ook op. Nee, pikante foto’s van mij zouden nooit ergens te vinden zijn.

*

Het begon als een Tindermatch. Beetje chitchat. Heel vriendelijk en spontaan, die L. Ze zit nog maar net op Tinder, zegt ze. Spannend voor mij ook, mijn tweede match ooit. Misschien kan het er met L. wel van komen.

Ze vraagt al snel mijn nummer, zodat we kunnen Whatsappen. Goed hoor. Veel gezelliger. Voilà, toegevoegd.

Ondertussen springt mijn lijf bijna uiteen van de spanning. Het is al avond, dan kan ik normaal al niet veel meer hebben.

O, heb je geen profielfoto, zegt ze. En ze vraagt om een selfie. Geen probleem hoor voor mij. Ik ben niet meteen een selfiekoninging, ik ken de goeie hoeken en stiekeme trucs niet, maar stuur toch een deftige foto. Zij stuurt er ook een van haar.

En een volledige foto, heb je dat ook, vraagt ze. Wel ja, ook dat heb ik niet staan, maar kan ik wel maken. Misschien wel een begrijpelijke vraag, voor een Tindermatch: ze wil natuurlijk zien welk vlees ze in de kuip heeft. Een mirrorselfie dus maar. Heel onschuldig allemaal, in mijn deftige werkkleren van die dag.

Wauw, mooi kleedje, merkt ze op. Heb je ook een foto van de achterkant? Ja, die kan ik ook maken. Send.

Baf, daar belandt haar bikinifoto bij mij. Zo zie je alles, zegt ze. Wel ja, leuk van haar. Ze ziet er goed uit, een beetje gepolijst zelfs. Ik zou niet meteen afknappen op een rolletje hier of een paar putjes daar, maar dat weet ze natuurlijk niet. Ik hoef geen babes, echte mensen met echte uitstraling zijn goed genoeg.

Heb jij ook een bikinifoto, vraagt ze daarop. Tja, nu zij er één gestuurd heeft, zal ik dat ook maar doen zeker? Tinder staat ten slotte vol met bikinifoto’s, de straten hangen vol foto’s van vrouwen in bikini, niets mis mee. De keren dat ik in de laatste jaren een bikini heb gedragen, zijn op één hand te tellen – CVS is genadeloos – maar ik haal toch mijn meest sexy exemplaar uit de kast. Een one piece, meer gat dan piece, je kent het wel. Hup, buik intrekken, nog een mirrorselfie en send.

Zijkant, beveelt ze.

Uh. Oké. Een foto van de zijkant dan maar. Nog nooit gedaan hoor, bikinifoto van mijn zijkant. Wauw, je moet je hard in bochten wringen om eruit te zien als die Instamodellen. Maar het lukt me wel. Beetje wazig, dat wel, stukje van mijn vinger voor de lens ook, maar send.

Achterkant, beveelt ze. Ze vindt het wel geil, zegt ze.

Uuuuuh, ja, dan doen we de achterkant. Leuk wel, dat iemand je lijf zo graag wil zien. Trekken en sleuren aan die bikini, zodat hij zo goed mogelijk zit, en op de tenen, om mijn billen ronder te maken. Want ja, dat is toch de esthetiek die van vrouwen gevraagd wordt. En zo erg vind ik dat nu ook niet. Ik zie er goed uit. Beetje opwindend is dit ook. Send.

De complimenten stromen binnen. Topfiguur. Lekker. Geil.

Ze vraagt of ik haar opdrachten graag uitvoer. Ik kan er wel mee om, zeg ik. Ik stel me voor dat ze dominant is tijdens de seks en nu al eens pols of ik dat oké zou vinden. Wel: ja.

Heb je een sexy lingeriesetje, typt ze. Ja, dat heb ik. Toevallig heb ik daar zelfs een heel assortiment van. Toch even nadenken. Is dit nog oké? Het is al negen uur ’s avonds, mijn hoofd barst uiteen. Normaal ben ik op dit moment tot niet veel meer in staat. Maar dit is ook opwindend. De weg naar mijn doel. Dus vraag ik haar terug wat ze precies zou willen zien.

Het wordt een korset, een beetje doorkijk, met netkousen en jaretellen. Mijn handen trillen als ik de foto neem. Ik ben al zo uitgeput.

Deze foto was oké, toch? Een korset bedekt meer dan een bikini, toch? Verblind door de watten in mijn hoofd en de opwindende nieuwe ervaring.

Of zij iets sexy in de buurt heeft? Ik wil hier wel niet alleen zijn met mijn pikante foto’s. Knal, daar walst een lingeriefoto met een strap-on dildo mijn Whatsapp binnen. Wauw, in your face. Gezicht wel onherkenbaar, het haar hangt ervoor.

Er volgt meer sexting. Ik vraag of we niet in het echt kunnen afspreken, want daarvoor zat ik toch op Tinder. Zeker, zegt ze. En daar rolt zomaar ongevraagd haar topless foto binnen. Wauw, barbiemodel. Hele grote, perfecte borsten, kleine tepels. Heel onwaarschijnlijk dat die echt zijn. Slanke taille, gespierde buik.

Stuur jij eens een naaktfoto, beveelt ze. Shit, dit begint een beetje oncomfortabel te worden. Ik wil helemaal geen naaktfoto doorsturen, dat begin ik nu echt te voelen. Maar zij heeft er wel één gestuurd. Kan ik dan zelf wel weigeren? Wordt ze niet kwaad als zij zich topless heeft laten zien en dan wil ik dat niet?

Ik ga voor de spiegel staan, met enkel mijn sexy onderbroekje nog aan. Eén arm voor mijn borsten, de andere arm om de foto te nemen. Heel pikant, maar niet naakt. Send.

Maar eigenlijk wil ik gewoon afspreken. Niet sexten. Ze blijft van onderwerp veranderen. Ik vraag wanneer ze vrij is. Zij vraagt een foto van mijn kont.

Ik voel me schuldig dat ik haar heb moeten teleurstellen door geen naaktfoto terug te sturen, dus probeer ik een flatterende foto te nemen van mijn billen. Mijn armen trillen, maar als dit het proces is dat je moet doorlopen richting seks, dan doe ik het. Tien pogingen later: send.

Nog meer sexting. Meer concrete stappen richting een afspraak.

En dan knalt daar een gif binnen van L. die door een andere vrouw met een strap-on genomen wordt. Oké. Opwindend. Maar het begint ook te knagen. Ze blijft vragen of ik zelf geen filmpje wil sturen.

Eigenlijk wil ik nu gewoon slapen, het is een zware dag geweest. Ik zeg dat ik weg moet, want voor op tijd slapen is er meestal weinig begrip. Of we dit later kunnen vervolgen?

Nee. Nu, beveelt ze.

Uh – oké. Kan ik toch niet maken, het gesprek zomaar afbreken. Ze wil dat ik met mezelf speel en audio maak. Maar nee, dat wil ik echt niet. Het begint me te veel te worden. Dus nee, die audio maak ik niet.

Nadat ze blijft aandringen, zeg ik gewoon maar dat ik al gekomen ben, maar dat ik het niet opgenomen heb. En dat ik nu snel weg moet.

*

Na een zware nacht vol kloppende hoofdpijn en een razende hartslag besef ik dat ik voor de voet-in-de-deurtechniek gevallen ben. Vraag iemand om een kleine gunst en het wordt voor die persoon moeilijker je volgende, grotere verzoek te weigeren. Selfie, full body pic, bikinifoto’s, sexy lingerie. Zo snel was het gebeurd. Ik ben niet onfeilbaar. Zeker niet ’s avonds.

*

Grenzen zijn zo belangrijk. Daarom moeten we meer praten over consent. Toestemming, in het Nederlands, maar ik zeg altijd consent.

Bij elke handeling waarmee je een grens zou kunnen overschrijden, eerst checken of dat wel oké is. Mag ik je kussen? Mag ik je een dick pick sturen? Mag ik je likken? Mag ik aan je haar trekken?

Is het flauw en onromantisch om iemand te vragen of je haar of hem mag kussen? Ik vind van niet. Bij een vaste partner weet je al ongeveer waar de grenzen leggen en worden die vragen na verloop van tijd overbodig, maar bij een eerste contact? Weet je zeker dat de ander wil dat je je dronken tong in zijn of haar keel duwt? Weet je zeker dat die persoon zich niet onveilig voelt als je zomaar je rough game bovenhaalt? Weet je zeker dat de ander een ongevraagde dick pick apprecieert?

Praten over seks vind ik sexy. Hoe cool is het niet om te weten dat je partner je respecteert en meteen toont dat zij of hij geen probleem heeft met sexy communicatie? Ja, heel cool. Of heet.

*

Ik hoop dat die pikante foto’s van mij ondertussen mooi op die ene telefoon blijven staan. Of dat L. haar gsm meteen na onze conversatie in de wc heeft laten vallen.

Maar ik ben ook blij dat ik die ervaring heb gehad. Ik sta erop mijn eigen fouten te kunnen maken. Een mooi levensverhaal op te bouwen uit imperfecties, flaters, pieken, dalen en boeiende lessen. Dat is pas interessant.

2 gedachtes over “Grenzen en consent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s