Tweede Hulp Bij Depressie

Tweede Hulp Bij Depressie

Oké, badass fantastische supergirl. Je hebt alles voor je Eerste Hulp Bij Depressie gelezen. Je doet het goed. Vuistje! Yes.

Als je al die basisdingen goed doet, vraag je je wel eens af wat je dan nog moet doen. In een dipje is het zo moeilijk. Je hebt nergens zin in en je kan niet eens meer één iets bedenken dat je leuk zou vinden om te doen.

Maar je hebt het in je. Dat weet ik. Het kan sneller goed komen dan je zelf denkt. Deze dingen kunnen je mojo weer bovenhalen:

POSITIEVE AFFIRMATIES.

Luister naar een lieve stem die positieve affirmaties in je oor fluistert. ASMR kan nu echt een mooi hulpje zijn. Zoek naar ‘positive affirmations’ of ‘personal attention’. Het kan je deugd doen en dat verdien je.

Of schrijf een paar krachtige affirmaties op briefjes en hang ze tegen de spiegel en naast je bed. ’s Nachts, als je kwetsbaar bent en het hardst kan afzien, helpt een geheugensteuntje om te bedenken dat negatieve gedachten maar gedachten zijn. Ze helpen je niet, dus laat ze maar los, laat ze maar razen.

Emoties zijn magneten. Positieve woorden, positieve gedachten en positieve emoties trekken meer positiviteit aan. Zorg daarom steeds voor een beetje lokaas.

CREËER.

Maak iets. Geef vorm, schep. Gebruik wat in je zit en breng het naar buiten. Neem de tijd en de ruimte. Het moet niet mooi zijn, het kan gerust recht de papierbak weer in.

Die intense emoties, die kunnen ook een bron van schoonheid en ontroering zijn. Creëren helpt je om te zien dat alles een zilveren randje heeft. En het helpt je om je bijzondere, prachtige gevoeligheid te appreciëren in een materiële vorm.

BEZOEK TINY BUDDHA.

Tiny Buddha is een bron van troost, erkenning, mildheid en vooral het inzicht dat je niet alleen bent. Laat over je heen komen hoeveel anderen precies hetzelfde doormaken. In andere kamertjes, in andere landen. Je bent niet alleen. Je bent niet raar. Je bent niet verkeerd. Je bent gewoon een mens.

LIJSTJES.

Lijstjes zijn simpel, snel en ongecompliceerd. Maak een lijstje van 10 positieve woorden, 10 dingen waar je dankbaar voor bent, 10 dingen die je mooi vindt, 10 situaties die je deze week een goed gevoel gaven, de 10 mooiste complimenten die je ooit gekregen hebt, 10 dingen die jij goed kan, 10 prestaties waar je het trotst op bent, 10 films die je blij maken, de 10 leukste mensen die jij kent. Of verzien 10 dingen waarover je lijstjes kan maken.

Emoties zijn magneten. Zorg voor een beetje lokaas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s