Onconventioneel

Onconventioneel

Onconventioneel.

Zo omschreef een collega en vriend mij onlangs. Daar moest ik even aan wennen. Maar hij heeft waarschijnlijk wel gelijk. Ik ben de laatste jaren getransformeerd van een brave allemanspleaser in een schaamteloze creatieveling. De weirdo van mijn zeer gemiddeld Vlaamse familie.

Ik maak inderdaad hele bewuste keuzes in functie van mijn eigen normen en waarden, ethiek en mijn welzijn. ‘Omdat iedereen het doet’ vind ik geen toereikend antwoord meer.

Taboes heb ik stuk voor stuk van me afgeworpen. Of ze zijn vanzelf van me af beginnen glijden. Plots waren ze er niet meer en kon ik openlijk praten over die schijnbaar verboden onderwerpen: mijn mentale gezondheid, maar evengoed de kwaliteit van mijn laatste drol.

Natuurlijk heb ik die veranderingen moeten bekopen met een sterke mening hier en daar en een geroezemoes van stiekeme roddels op de achtergrond. Ervoor kiezen 100% jezelf te zijn is niet de weg van de minste weerstand. Maar ik kreeg er geluk en tevredenheid voor terug, en het gevoel dat ik op het einde van mijn leven nergens spijt van zal moeten hebben.

En deze blog is helemaal van mij. Jullie kennen me niet. Ik ga ervoor, ongecensureerd. Over welke onderwerpen ik dan zou schrijven, vroeg mijn partner J me onlangs, en hij beantwoorde meteen zijn eigen vraag: seks, feminisme en zelfontplooiing zeker?

Dat zou wel eens kunnen kloppen, ja.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s